Projectes actuals

Aquest proposta va néixer sota la batuta de El Sostingut, produccions musicals, quan contactaren amb Càndid per a liderar una proposta on músics mallorquins prenguessin protagonismes en una actuació al 31è Cornamusam, Festival de la Cornamusa d'Olot.

La colla de xeremiers és la formació tradicional de música d’arrel tradicional de carrer amb més projecció a l’illa de Mallorca. Càndid Trujillo (cornamusa mallorquina), Bartomeu Colom Cucuia (flabiol i tamborino) i Jaume Rosselló Güia (guitarra jazz) presenten un repertori fresc després de desempolsegar algunes partitures del repertori cornamusaire entre Mallorca i Catalunya fruit de les nombroses missions per a l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya que feren destacats compiladors de la primera meitat del segle XX com el mallorquí Baltasar Samper. Sens dubte serà un viatge arreu del país amb les xeremies com a principal protagonista.

Marcel Pich i Càndid Trujillo Canten a la terra
Marcel Pich i Càndid Trujillo són dos músics mallorquins amb centenars d’actuacions a les espatlles. Des de fa un grapat d’anys, canten a la terra, a les seves bondats i a la gent que l'habita, la cuida i la treballa. Ho fan sense excessos èpics, des d'una òptica tavernera i de soca-rel i mirant sempre més enllà dels tòpics folklòrics.

Al seu repertori hi conflueixen la cançó d'autor, la música popular d’arrel tradicional i temes de treballs publicats a les formacions que han compartit: Taverners i Eixut.

L’espectacle combina festa, bon humor i compromís, tot recordant referents i anècdotes de la nostra història. Casa bé amb tot tipus d’actes culturals, tant de petit format com a espais més grans.

Guiri Attitude

Cassandre Balbar i Càndid TrujilloHi ha certes actituds que poden perjudicar greument la nostra experiència de viatge. Hi ha factors que estan fora del nostre abast, com poden ser el mal temps o la cancel·lació d'un vol. Però el realment important són les actituds que adoptem quan estem viatjant. La manera en què ens comportem estarà íntimament lligada amb la forma que el viatge anirà adoptant a mida que ens enlairem en aquest vol particular de la ma de la música de Cassandre Balosso-Bardin i Càndıd Trujıllo!

Guiri no és més que un terme inventat per a denominar el comportament que alguns adopten certs individus quan es troben fora del seu país d'origen:

Durant aquest proposta musical, Cassandre i Càndid seran irreverents amb el llenguatge musical de les seves cornamuses. La proposta uneix sons balcànics, de metall, de folk illenc i francès mentre ens explicaran quines actituds hauries d'evitar adoptar si vols viure millors experiències en aquest particular viatge.

Associació Cultural

Xeremiers de Palma


A principis dels anys 90 diferents colles de Ciutat s'associaren. L'Associació Cultural Xeremiers de Palma va néixer per revitalitzar els esdeveniments populars de Ciutat i poder difondre la música de les diferents colles de xeremiers de Palma.

Actualment l'Associació participa en diverses festivitats populars com el Diumenge de l'Àngel o l'acompanyament dels Gegants i Capgrossos de la Sala.

Projecte Assac - Cantem Nadales

Proposta musical emergent entre Sebastià Llabrés, Carles Planells i Càndid Trujillo.Aquest conjunt musical en format trio creat en l’estiu de 2020 l'integra Carles Planells, (percussions) Sebastià Llabrés (guitarra i veu) i Càndid Trujillo (instruments d'arrel tradicional). Va nèixer com agrup de nadales encara que ha ofert diversos recitals de música cantaautors contemporanis catalans. La identitat pròpia de la formació és la barreja entre uns instruments molt lligats a la nostra cultura, com són les xeremies o el flabiol, la veu, les percussions d'arrel i contemporànies i la guitarra elèctrica com a referent de la música moderna. La seva posada en escena és senzilla i perspicaç, els arranjaments són acurats i detallistes, aquest fet fa que la tonada i cançó que presenten prenguin un caire innovador.

Proposta inclosa al Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM)

Website, Instagram

Formacions on hi ha format part

Taverners

Tamborers de la Sala

Ethno Croatia 2013

Eixut

The Much's Xaranga's Band